Even voorstellen.

Beste mensen,

Om te beginnen met deze blog, zal ik mezelf even voorstellen: ik heet Nico Aartsen en ben 58 jaar oud. Vanaf dat ik een jaar of 15 was ben ik gaan schrijven, dagboeken en langzaamaan ook gedichten. Dat is altijd een enorme uitlaatklep en inzicht gevende bezigheid voor me geweest en gebleven.

Een paar jaar geleden kreeg ik al het idee om met mijn "publiceerbare" gedichten (zoals ik ze noemde) naar een uitgever te stappen, ook op aanraden van familie en vrienden, die me stimuleerden om er wat mee te gaan doen. Ik had zelfs al van uitgeverij Boekscout gehoord, die een laagdrempelig platform bleek te zijn voor beginnende auteurs, en dat leek me wel wat. Maar voordat ik inderdaad de stap durfde te zetten om met mijn "kindjes" in de openbaarheid te treden, zijn er toch nog een paar jaar overheen gegaan.

Maar begin april van dit jaar was het dan eindelijk zover! Een initiële mail waarin ik mezelf voorstelde, met een kleine selectie van gedichten erbij, en het was begonnen. Boekscout bleek enthousiast over wat ze lazen, en zo kon ik verder met de selectie van mijn gedichten. 110 werden het er uiteindelijk. Zodoende kon ik eind juni het manuscript insturen en het contract met Boekscout ondertekenen. Dat was al een belangrijke officiële gebeurtenis! Daarna trad de productiefase in, waarin het boek door het productieteam van Boekscout echt vorm begon te krijgen. Een aantal correctierondes verder en begin augustus kon ik een "GO!" geven voor het finale concept, en nog geen week later had ik het allereerste exemplaar van mijn boek in handen! Dat gaf een onbeschrijfelijk gevoel van trots, dankbaarheid en voldoening.

In de tussentijd was ik niet stil blijven zitten en was ik bezig met dingen als Facebookpagina, visitekaartjes, boekenleggers, en andere promotionele activiteiten die er nu eenmaal bij horen als je auteur geworden bent. Eerst had ik absoluut niets met "mezelf verkopen" (altijd slecht in geweest), maar nu ik er zo'n beetje in aan het groeien ben begin ik er best lol in te krijgen om mijn eigen boek aan de man/vrouw te brengen.

Maar écht "losgaan" zal ik pas kunnen op 20 augustus (overmorgen), de verschijningsdatum van mijn boek! Ontzettend spannend, want tot nu toe bleef mijn boek toch nog wat in de veilige omgeving van de uitgever, maar vanaf dat moment wordt het publiek beschikbaar en kan het dus beoordeeld worden. Superspannend! Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties!

Voor nu was het wel even genoeg. Jullie horen gauw weer van me! Enne... reacties op deze en volgende blogs zijn welkom!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Super leuk Nico, veel succes!
Anke Erkelens, op 18-08-21
Dank, Anke!
Wat ontzettend gaaf Nico! Ik ben heel benieuwd naar je boek. Hartegroet, Petra
Petra Hoff, op 18-08-21
Dankjewel Petra!
Ik zit met smart te wachten op de eerste druk! Wat ontzettend leuk en spannend. Ik koop je bundel!
Esmée, op 18-08-21
Met smart nog wel, haha! Wat een eer!
Leuk dat je mijn bundel gaat kopen!
Mooi Nico! Veel plezier hierbij!
Walter Sparreboom, op 18-08-21
Thanks Walter!
Lieve Nico,
Wat een mooi moment!!!! Gefeliciteerd ermee!

groeten van Piet en Geert
geert goorhuis, op 21-08-21
Nou, dat was het zeker!! Dankjewel!

Even voorstellen.

Nieuwe inspiratie!

Beste wensen!

Ze zeggen...

Durf te vragen

Rollercoaster